Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne

Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne består av 5 faste medlemmer og 1 varamedlem.

Leder: Toril Myklebust

Nestleder: Siri Johanne Sæterbø

Politisk representant: Toril Myklebust (Heim Arbeiderparti) 

For mer informasjon om Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne, inkludert en fullstendig medlemsliste og saksdokumenter  klikk her.

Heim Ungdomsråd

Ungdomsrådet består av 7 faste medlemmer og 3 varamedlemmer. I henhold til rådets reglement skal det være medlemmer fra begge ungdomsskoler i kommunen, en videregåendeskole elev og en fra fritidsklubbens styre. 

Leder: Kristian Hyttnes Sødal

Nestleder: Målfrid Engvik Hunnes

Politisk representant: Nil Forren (Heim Senterparti) 

For mer informasjon om Heim Ungomdsråd, inkludert en fullstendig medlemsliste og saksdokumenter klikk her.

Eldreråd

Eldrerådet består av 8 faste medlemmer og 6 varamedlemmer.

Leder: Jorulf Gumdal

Nestleder: Solvår Marit Skogen Sæterbø

Politisk representant: Oddlaug Børseth Brekken (Heim Arbeiderparti)

For mer informasjon om Heim Eldreråd, inkludert en fullstendig medlemsliste og saksdokumenter klikk her.

Eldrerådet, Ungdomsrådet og Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne

Alle kommuner skal etter kommunelovens § 5-12 ha et eldreråd, et råd for personer med funksjonsnedsettelse og et ungdomsråd eller annet medvirkningsorgan for ungdom.

De tre rådene skal være et talerør overfor politikere og beslutningstakere, og skal ha en rådgivende rolle for kommunen. Rådene har rett til å uttale seg i alle saker som gjelder sine respektive områder i kommunen. De kan få tilsendt saker fra saksbehandlere, andre ansatte i kommunen og fra politikerne. Rådene kan også fremme saker selv eller ta initiativ til å involvere seg i saker som er aktuelt for rådet. Medlemmer i rådene er valgt av kommunestyre for enten 4 år eller 2 år (ungdomsrådet).

En politisk representant sitter i hvert råd. Den politiske representanten bistår rådet ved å løfte saker til kommunestyre og informere/involvere rådet i saker fra kommunen. Representanten bidrar med andre oppgaver som for eksempel bistand til rekruttering og oversetting av "politikerspråk".

Møtesekretærer et bindeledd mellom rådet og kommunens administrasjon. Møtesekretærens oppgaver er blant annet å legge til rette for praktisk gjennomføring av møter, å sørge for opplæring av rådet og å sørge for at innkallinger, sakslister og saksdokumenter er sendt ut og å være en støttespiller til rådet.

De tre rådene har selv ansvar for egen møteledelse og evt. planlegging av arrangement.