Vi inviterer hele Norge til å bli med ut i naturen. Under Friluftslivets uke i fjor ble det arrangert over tusen turer og aktiviteter over hele landet.

Sammen skaper vi årets største friluftsfest fra nord til sør!

Åpne markeringsdager i Friluftslivets uke 2024:

Registrere aktiviteter og turer - synliggjøre ditt lag/forening

Det er allerede nå åpent for å legge inn alle aktiviteter og turer i aktivitetskalenderen på friluftslivetsuke.no. Dette er en god måte å synliggjøre ditt lag/forening og skaffe nye medlemmer!

Alle aktiviteter som legges inn i kalenderen blir en del av en stor markedsføringskampanje som vil gi ekstra synlighet både på nett og i sosiale medier. Det blir alltid også godt med oppmerksomhet rundt det som skjer både i lokale medier og nasjonalt – så dette vil dere ikke gå glipp av!

 Har dere allerede et terminfestet arrangement som er planlagt rett før eller etter uka? Hvorfor ikke flytte det, så det blir en del av Friluftslivets uke 2024? Eller hva med å finne på noe gøy i samarbeid med andre lokale lag og foreninger? Mulighetene er mange! 😊

Å delta i Friluftslivet uke er god ABC!

Heim kommune satser på folkehelsekonseptet ABC for god psykisk helse. Konseptet er lett å huske og er rettet mot hele befolkningen. Alle har en psykisk helse. Ved å ta i bruk ABC styrker du din egen og andre psykisk helse.

ABC for god psykisk helse: act, belong, commit
ABC for god psykisk helse: act, belong, commit

Gjør noe aktivt: Hvis du holder deg aktiv, vil du føle deg mer glad. Du kan være aktivt på mange måter og nivåer - både fysisk, sosialt, mentalt og spirituelt. Kanskje du liker å gå på tur, les en bok eller lære noe nytt. Gjør mer av det som gjør det glad og ta bevisste valg. 

Gjør noe sammen: Når du er med på sosiale aktiviteter og bygger gode relasjoner til andre, gir dette en følelse av å høre til og ha verdi. Å være en del av fellesskapet gir deg støtte i hverdagen. Du kan se på en kamp sammen med venner, spise middag med familien eller invitere noen på besøk. 

Gjør noe meningsfylt: Å jobbe for en god sak, eller realisere et mål du har gir noe å brenne for og være stolt av, for eksempel som å være frivillig. Det å hjelpe andre gir mening, glede og takknemlighet både for deg selv og andre.

 

Heim kommune er en av seks kommuner i Trøndelag som deltar i fylkeskommunes ABC-prosjektet som har som mål å øke helsekompetansen blant innbyggere i Trøndelag og gjør ABC-rammeverket kjent. Les mer om vårt arbeid med ABC her: ABC i Heim kommune

Leter du etter nye turmål i Heim?

Heim kommune deltar i Friluftsrådets Stikk UT! turtrim. Her finner du oversikt over turmål i området: 

Bilde: Kart over StikkUt! turmål i Heim kommune
Bilde: Kart over StikkUt! turmål i Heim kommune

Besøk stikkut.no for mer informasjon