"Når samfunnet rammes av en stor hendelse eller krise, må hjelpen først ut til de som trenger det aller mest. Jo flere av oss som er i stand til å ta vare på oss selv og hjelpe de rundt oss ved en hendelse, jo bedre står vi rustet som samfunn.  Sammen er vi forberedt".
Cecilie Daae, direktør i DSB.

Det er flere forhold som gjør at man kommer med egenberedskapsråd til befolkningen. Verden rundt oss blir stadig mer urolign – blant annet som følge av klimaendringer, krig og digitale trusler. Selv om det meste fungerer som det skal i Norge, må vi være forberedt på at ekstremvær, pandemier, ulykker, sabotasje og i verste fall krigshandlinger kan ramme oss.   

Er du forberedt? 

Hvordan vil du og dine nærmeste klare dere hvis strømmen blir borte en lengre periode? Hva gjør du hvis vannet forsvinner? Hva hvis du ikke får handlet på en uke? 

Egenberedskap for en uke

Ved å være forberedt i en uke blir du bedre i stand til å håndtere alt fra små forstyrrelser i hverdagen til større kriser. I tillegg har du bedre tid til å planlegge veien videre om krisen skulle bli langvarig. 

I DSBs sjekklisten for din egenberedskap finner du eksempler på ting som er lurt å ha hjemme. 

Husk de som trenger bistand

Finn ut hvem som kan trenge din hjelp, og hvem du kan få hjelp av. Med ulike egenskaper og kunnskaper kan familiemedlemmer, venner og naboer utfylle hverandre.   

Trenger du hjelp med å skaffe en beredskapsvenn? Hør med familie, naboer eller en av våre Lenke Frivilligesentraler i Heim.

Les om beredskapsvenner her: Felles egenberedskap