Rusoppfølging
Individuelle samtaler:
Vi tilbyr støttesamtaler eller behandlingssamtaler for de med lette til moderate rusvansker. De fleste ansatte har kurs i samtalemetoden motiverende intervju.
Hasjavvenning:
To av våre ansatte har opplæring i hasjavvenningsprogrammet (HAP), og dette kan tilbys individuelt eller i grupper ved behov.
Brukerutstyr:
Utdeling av brukerutstyr til personer med rusmiddelproblemer er et tiltak for å redusere helseskader og smittsomme sykdommer knyttet til rusmiddelbruk.
Dersom du har behov for rent brukerutstyr kan man ta kontakt med oss per telefon, se kontaktinformasjon på forsiden, i vår åpningstid 07.30-15.30 på hverdager.
Ungdom og rus
De fleste ungdommer som drikker alkohol begynner ikke å drikke før i videregående alder. Det er stadig flere ungdommer som har fått tilbud om hasj, og selv om de færreste takker ja, så har andel ungdommer som har forsøkt hasj og andre narkotiske stoffer økt de siste årene.
Dersom du er bekymret for tidlig debut med alkohol hos en ungdom eller hos deg selv så kan du ta kontakt med oss. Det samme gjelder om du er bekymret for bruk av narkotika.
Ut fra en individuell vurdering av den enkelte som tar kontakt vil vi skreddersy et hjelpetilbud. Dette kan være individuelle behandlingssamtaler, kartlegging, motiverende samtaler, veiledning av foreldre og systemet rundt, behandling av eventuell underliggende problematikk og/eller samarbeid med andre instanser.
Nyttige nettsider om ungdom og rus:
Pårørende
Støttesamtaler og oppfølging av pårørende til de med rusvansker er en del av vårt tjenestetilbud.
Norske kvinners sanitetsforening tilbyr også samtaler til pårørende til rusavhengige og/eller pårørende til alvorlig psykisk syke.
De har eget kontor på Orkanger, men tilbyr også telefonsamtaler eller digitale samtaler.
De kan kontaktes på tlf. 45 14 21 44.
For mer informasjon: Veiledningssentre for pårørende innen rus og psykiatri | Norske Kvinners Sanitetsforening (sanitetskvinnene.no)
Data- og pengespillproblemer
Vi kan tilby hjelp dersom du har data- og/pengespillproblemer eller er pårørende til noen som strever med dette.
Her finner du mer informasjon og oversikt over andre hjelpetilbud: Forside - Hjelpelinjen