Sted: Fritidsklubben på kulØr’n - Øragata 23 

Når: Onsdager kl. 13.30-18.00 

Alder: 5. trinn (10 år)-20 år 

 

Fritidsklubben sitt KulturIntro-tilbud er spesielt tilrettelagt for ukrainske flykninger, men vi ønsker alle fra 5. trinn opp til 20 år som bor i Heim velkommen slik at vi sammen kan skape en god arena for integrering og kulturdeling.  

Vi har en tydelig forventning om at dere som kommer på kulturIntro er der for å dele av egen kultur og språk med de andre, så vi sammen kan lære mer om de forskjellige kulturene og språkene vi har i Heim. 

Vi skal ha KulturIntro både på Kyrksæterøra og Liabø, men vi starter opp tilbudet på Kyrksæterøra først. Det vil bli lagt ut info om tilbudet på Liabø før oppstart. 

 

Innhold – hva skal vi gjøre? 

Her kommer det til å skje mye forskjellig! Alt fra matlaging, turer i nærområdet (gåavstand), spille kort og brettspill, turnering på spillrommet, invitere inn lag og foreninger med aktiviteter og informasjon og mye mer! 

På åpningsdagen 16. oktober serverer vi pølse med brød :) 

Fra kl. 18.00 vil vi fortsette med vanlig klubbkveld for de i 8. trinn og oppover på fritidsklubben. kulturIntro følger skoleruten og vil være stengt i alle ferier. 

 

Info om kulturIntro 

Kulturskolen, biblioteket og fritidsklubben har fått tildelt ressurser for å styrke, videreutvikle og opprette nye tilbud som en del av integreringen av minoritetsspråklige i Heim kommune, og da spesielt med fokus på det store antallet vi allerede har bosatt og skal bosette fra Ukraina. Dette arbeidet kaller vi kulturIntro. I tillegg til å ansette medarbeidere som har god kjennskap til ukrainsk språk og kultur i avdelingene, skal vi også tilføre ressurser som skal bidra til en god innføring og utøvelse av de eksisterende tilbudene samt videreutvikle og tilpasse de til brukerne av tjenestene våre. 

Fritidsklubben sin rolle i kulturIntro er å skape uformelle arenaene i lokalene til fritidsklubben på Liabø og kulØr’n som et utvidet fritidsklubbtilbud utover den ordinære driften sine åpningstider og aldersbegrensning. Vi skal skape en arena der frivillige lag og organisasjoner blir invitert inn for informasjon og aktivitet, være en samarbeidspartner til frivilligsentralene våre og bidra inn i enhetens integreringsarbeid. 

 

Alle i målgruppen er velkommen og det er ingen påmelding. Deltakere kan selv bestemme når de vil komme innenfor åpningstiden.