Planlagte tiltak

Innenfor planområdet er det ønskelig å legge til rette for etablering av næring/industri, med nødvendig teknisk infrastruktur. 

Basert på vurderinger gjort under arbeid med reguleringsplanen for Holla industriområde, kan det bli nødvendig å opparbeide ny hovedadkomst fra fv. 6432. Alternativer for ny hovedadkomst i tråd med vegnormalene skal vurderes i planforslaget.

Areal i sjø er tatt med på grunn av foreløpige geotekniske vurderinger som tilsier at det kan bli behov for en motfylling for å stabilisere grunnen før det kan gjøres tiltak på land. Dette avhenger av geotekniske undersøkelser. Hensikten er at omfanget av en eventuell motfylling kan avklares gjennom reguleringsplanen.

Areal på land er i dag klassifisert som innmarksbeite eller fulldyrka jord. Det vil utarbeides en matjordplan for å ivareta jordressursene. Denne skal følge behandling av planforslaget.

 

Overordnet plan

I Kommuneplanens arealdel 2023-2035 er området avsatt til næringsformål. Et mindre område på ca. 900 m2 ved dagens avkjørsel til Hollaveien 398-402 er avsatt til LNF-formål. Se utsnitt i Figur 1. Grønn farge betyr LNF-formål, lilla farge betyr næring.

 

Plassering og avgrensning

Planområdet er rett sørvest for Wacker Chemicals AS sitt område og overlapper delvis med reguleringsplan for Holla industriområde, vedtatt desember 2023. Den nye reguleringsplanen er avgrenset av fv. 6432 mot sør, eiendommer tilhørende Hollaveien 398-402 i vest, sjøen mot nord og dagens hovedadkomst til Wacker Chemicals AS i øst. Foreløpig planområde er på ca. 47 daa., hvorav ca. 28 daa. er areal på land. Se Figur 2.

 

Vurdering av behov for planprogram og/eller konsekvensutredning

Planlagte tiltak omfattes ikke av Vedlegg I i Forskrift om konsekvensutredninger. Utvikling av industriområder er omfattet av Vedlegg II i forskriften. Området er vurdert ved utarbeidelse av Kommuneplanens arealdel 2023-2035. Heim kommune kan ikke se at planforslaget vil medføre vesentlige virkninger for miljø eller samfunn. Det er ikke behov for konsekvensutredning.

 

Merknader

Spørsmål kan rettes til Heim kommune på epost post@heim.kommune.no eller telefon 72 46 00 00. Vi ber om at en eventuell uttalelse oversendes skriftlig til Heim kommune innen 04.04.2024

 

Kartutsnitt: Planområdet og arealformål i Kommuneplanens arealdel
Kartutsnitt: Planområdet og arealformål i Kommuneplanens arealdel
Bilde: Kartutsnitt som viser plassering og avgrensning av planområdet
Bilde: Kartutsnitt som viser plassering og avgrensning av planområdet