Målet med Tidlig rekruttering er å legge til rette for at ungdommene får en god og trygg overgang til arbeidslivet. De skal få kjenne på ansvarsfølelsen og få god kjennskap til et yrke. I neste omgang kan dette gjøre ungdommen i enda bedre stand til et mest mulig riktig utdanningsvalg og i beste fall fullføringsevnen. Denne kontakten mellom bedrift og ungdom kan være avgjørende for rekruttering av riktig kompetanse til bedriften. Målet med Tidlig rekruttering er at vi på denne måten også kan bidra til å forebygge utenforskap.

Tidlig rekruttering vil si at det legges opp til en ansettelse for ungdom fra året de fyller 14 år. Bedriften, i samarbeid med rekrutteringsprosjektet, lager en stillingsutlysning som blir publisert på ungdomsskolen og videregående skole. Ungdom og veileder/rådgiver kan også ta direkte kontakt med bedriften for spørsmål om en jobb. Arbeidssøkere kan også være aktuell for en slik ansettelse.

Ungdommen kan søke på stillingen og blir innkalt til et mini-intervju. Det skal være bedriften som bestemmer hvem de ønsker å ansette. Stillingen vil være ca. to timer to dager i uka, evt. mer om det er et ønske fra ungdommen og bedriften. Timeantallet må være i tråd med det som er lovregulert gjennom Arbeidstilsynet:  Barn og ungdom i arbeid - Arbeidstilsynet. Bedriften tilrettelegger oppgaver som ungdommen kan utføre i henhold til sin alder. Ungdommen vil få lønn etter avtale med arbeidsgiver. Kandidaten vil få god opplæring og få god kjennskap til bedriften og bedriftens arbeidsoppgaver.

 

Kan dette være noe for deres bedrift? Da ønsker vi gjerne tilbakemelding på om du ønsker å være med som en bedrift for fremtidens arbeidskraft.