Hva opptar deg for tida?
Akkurat nå er jeg opptatt av at mine første klassinger får en fin start på sin skolegang. Jeg er opptatt av at de skal ha det bra, trives på skolen og inkluderer hverandre. For meg er det viktig at det er rom for lek i skolen, spesielt i første klasse. 

 

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Det var når Keiko kom til Skålvikfjorden.  Saken fikk mye oppmerksomhet, og til og med CNN kom og intervjuet elevene på direkte TV. Da kjente vi at vi ble satt på kartet. 
 

På bildet: En spennende dag i Skålvikfjorden med besøk fra Keiko (2002). Fotograf: Anita Henden Dønheim
På bildet: Keiko på besøk i Skålvikfjorden. Fotograf: Astrid Henden Dønheim


Hva får deg til å le?
Det kan være gode kommentarer fra både barn og voksne. 

 

Hvis du hadde vært statsminister for en dag, hva er det første du ville ha «fått gjort»?
Jeg ville ha hatt flere hender i skolen. Det er veldig viktig for å kunne skape gode relasjoner og en trygg hverdag. Det er kjempeviktig for at elevene skal lære. 

 

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Får jeg en uventet fridag så går jeg en lang tur og har en rolig dag hjemme. Jeg ville gjort litt husarbeid og satt meg ned i sofaen. Det er godt med litt tid til seg selv av og til. 

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Det er ikke noe som jeg tenker på til vanlig, men jeg hadde hjulpet mine tre voksne barn.  

 

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Jeg ville gitt en blomsterbukett til min bestevenninne Marita. Hun hjelper med meg alt jeg ikke får til, for eksempel data. Hun sier aldri nei. 


Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Det er viktig å lære seg å ta vare på hverandre, spesielt med tanke på hvordan det er i verden nå. Vi må huske inkludering og å være raus. 

 

Hva er det beste komplimentet du har fått? 
Jeg tror det må være at jeg blid og hjelpsom. 

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Det er et vanskelig spørsmål fordi jeg trives så godt med det jeg gjør. Jeg er privilegert. Jeg gleder meg til å gå på skolen hver dag, men hvis jeg skulle ha valgt et annet yrke så ville det kanskje være noe innenfor helse fordi jeg trives med å gi omsorg.

Hva er det beste med å jobbe i Heim kommune?
På skolen har jeg gode kollegaer og et fint arbeidsmiljø. I tillegg har vi fine fasiliteter og et meget fint uteområde. Vi er heldige som har natur i nærheten. 

Hva kan du ikke leve uten?
Jeg kunne ikke leve uten min familie og gode venner. Jeg tror jeg egentlig kunne tenke meg å leve uten mobiltelefon. 

 

Hvem skulle du helst sett på scenen?
Jeg kunne gjerne tenkt meg å se sønnen min og svigerdattera sammen på scenen. Begge er utdannet skuespillere. Ellers er det standup som gjelder, der jeg kan flire godt. 

 

Fem favoritter:

Musikk: Jeg hører ikke så mye på musikk, men når jeg gjør det så er det litt av alt. I tillegg er jeg gift med en som spiller mye gitar.
Mat: Bacalao
TV-serie: Svensk krim
Uttrykk: - og sånn er det
Sted i Heim: Mitt favorittsted i Heim er Skålvikfjorden. Jeg bor på toppen av Liabøen, og der har jeg en fantastisk utsikt over fjorden.